Supermotarden är tillbaka

Här följer ett kort referat från de olika klasserna:

S1
Kvalsnabbast var Fredrik Eriksson på sin Honda i S1-klassen. Detta förvånade nog många men Fredrik satsar stenhårt och har varit både i Italien och Tyskland på försäsongen och tränat och tävlat, så han är redan varm i kläderna jämfört med dom flesta andra som stod inför årets tävlingspremiär. Tätt efter i kvalet följde fjolårsmästaren Henke Karlsson och hemmahoppet Ken Svanberg.

I första heatet knep startsnabba Henke Karlsson starten och följdes inledningsvis av Fredrik, Ken och John Stambeck i nämnd ordning. I fighten om segern tappade Fredrik fästet på framhjulet under de inledande varven vilket resulterade i en krasch som sedan följdes upp av en imponerande uppkörning till en fjärdeplacering i mål. Vinsten tog Henke hand om följd av Ken och John.

I andra heatet förvaltade Fredrik sin pole position på bästa vis genom att ta starten, hårt bevakad av en jagande Henke. Efter halva heatet kunde Henke smita om och genast skaffa sig en liten lucka som han sedan kunde hålla hela vägen in över mållinjen. Fredrik tog sedan andraplatsen och Ken tredjplatsen.

Dagens publikfavorit blev John Stambeck, som efter en strulig inledning av andra heatet då han hamnade i stort sett sist, levererade ett oräkneligt antal omkörningar vart än på banan han kom i fatt en medtävlande och lyckades köra sig ända upp till en fjärdeplacering.

S2
Helgens suverän var tveklöst hemmaföraren Joakim Engström som ohotad kunde ta hem segern i dagens båda heat. Här har konkurrenterna onekligen en hård nöt att knäcka i form av denna Husabergförare.

Dagens nästan lika ohotade tvåa var Robin Reilander. Men där bakom började det tätna en del och det var en hård kamp mellan Anders Michalak, Thomas Gillisson och Pär Hammarstrand. Segrande ur denna strid i båda heaten gick dock Pär som trots uppenbara maskinproblem med blårykande avgaser i andra heatet krigade till sig tredjeplatsen.

Open
Även Openklassen bjöd på två riktigt spännande heat med hårda fighter om segrarna. Framför allt tre förare hade en konstant kamp om hur ordningen på pallen skulle se ut. Robin Hansson, som var kvalsnabbast, fick se Charlie Söderblom ta starten i första heatet och tätt jagandes bakom fann man Mikael Alskog. Men innan målflaggan fallit hade Robin tagit sig upp i ledningen och fick sin första heatseger inom supermoto framför Charlie och Mikael.

I andra heatet lyckades Robin ta starten. Men under heatet tappade han för en stund både Söderblom och Alskog och halkade ner på en tredje plats. Robin hade dock uppenbart fått mersmak av sin första heatseger och kämpade sig tillbaka upp i ledningen och upprepade bedriften från första heatet.

Denna trio har uppenbart redan fart nog för att slå sig in i SM-klasserna för att jaga SM-poäng och vi får hoppas dom ansöker om wildcard till nästa deltävling den 12-13 juni i Eskilstuna och ger sig in i kampen om åtråvärda SM-poäng.

Mästerskaps ställning:

S1
1. Henrik Karlsson, Yamaha. 40 p
2. Ken Svanberg, Yamaha. 32 p
3. Fredrik Eriksson, Honda. 30 p
4. John Stambeck, Suzuki. 28 p
5. Ronny Norberg, KTM. 20 p

S2
1. Joakim Engström, Husaberg. 40 p
2. Robin Reilander, KTM. 34 p
3. Pär Hammarstrand, KTM. 30 p
4. Thomas Gillisson, TM. 26 p
5. Anders Michalak, KTM. 22 p

Open
1. Robin Hansson, Honda. 40 p
2. Charlie Söderblom, Husaberg. 34 p
3. Mikael Alskog, Honda. 30 p
4. Ola Andersson, Kawasaki. 24 p
5. Terje Rosenlund, Husaberg. 21 p

Annons

Annons