Spionbilder på nya KTM 790 Duke

KTM 790 Duke – bilden är från prototypen som visades på Milano-mässan i November – ser på de färska spionbilderna ut att vara mycket nära produktion.

I aktuellt nummer av Motorrad – nr 4 – har vi bland annat lyckats fånga den nya KTM 790 Duke på bild under fabrikens hemliga provkörningar i Spanien. Man kan vid första anblicken av dess insekts-anlete se att det här är allt annat än en simpel mellanklasshoj. Det stod klart redan då den prototypen visades upp på höstmässorna. Detta sex-appeal – vilket kan ses på de senaste, skarpa spionbilderna på den nästan färdiga serieversionen – är inget som står någon efter i den kommande konkurrensen.
Den framstår som kompakt, i sin typiskt kantiga KTM-design. Vad som ovanligare är att den likaså typiska fackverksramen knappt är synlig på den nya, utan göms fläckvis bakom svarta plastdetaljer.
Spelar roll, det finns ju rör där, även om bakramen på prototypen ser ut att vara gjuten. Det är något man på KTM normalt undviker. Precis som det stående löftet att det inte skall kompromissas när det gäller kördynamik. För det är i första hand den helt nyutvecklade, påtagligt kompakta, twinnen ansvarig.
De officiella effektsiffrorna från KTM ligger på runt 115 hästar. Därmed ligger man trots en cylinder mindre i nivå med den konkurrenterna.
Till det kommer förutom kompaktheten och de lägre produktionskostnaderna den tredje stora fördelen med en twin, nämligen vikten. Den nya Duke kommer att bli mycket lätt. Det har några fåglar viskat i öronen och man kan faktiskt också se det på den seniga 790:an. Knappt över 190 kilo väger de lättviktiga konkurrenterna fulltankade.

Se spionbilderna och läs mer i aktuellt nummer av Motorrad, nr 4, som ligger ute nu!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser