Slugger åker till VM

Den navstyrda Slugger med Mitsubishi T9 turboaggregat byggdes egentligen av Stellan som en brukshoj, inte utställningshoj, och har "begränsats" till 200hk för att vara hållbar. Kolla in våran tidigare bildspecial på bygget!

Även Lasse Sundberg med sitt Chopper-bygge och Husqvarna motor får åka till VM i "Custom Bike Building", som går av stapeln i mitten av USA den 7 augusti i år.

-Sverige och Skandinavien har under de senaste 5-6 åren varit framgångsrika i VM och vi tycker det är kul att visa världen att svensk motorcykelbygge håller världsklass. Särskilt skoj är det av vi faktiskt har skickat VM-vinnare vid ett par tillfällen, säger Twin Clubs, arrangör av showen, ordförande Micke Sandberg.

Nästan 300 motorcyklar ställde upp i årets tävling och de flesta bjöd på härlig design blandat med tekniska lösningar. I år var det också en hög internationell närvaro. -Vi har besökare från grannländerna, Ryssland, de baltiska staterna, Tyskland, Holland, Österrike och Italien, säger Micke. På plats närvarade totalt 8000 motorcyklar och 15 000 besökare

Missa inte vår kommande duell mellan Stellans Slugger och BMW S1000RR!

Annons

Annons

Senaste utgåvan