Simoncellis fond blir verklighet

"Vi gjorde färdigt pappersarbetet på en väldigt kort tid" säger Paolo Simoncelli, "och vi är redo att börja arbeta." Fonden kommer ledas av Marcos mamma Rossella, medan Paolos syster Angela och Dr. Arnaldo Cappellini kommer sitta i styrelsen. Systern Martina och flickvännen Kate, med assistans från Carlo Pernat och Paolo Beltramao.

"Vi har redan flera planer. Till exempel, den 20:e januari kommer eventet "Happy Birthday Sic" hållas på 105 Stadium i Rimini, en kväll tillägnad till allt det min son skulle gillat."

"Vi arbetar också med en utställning dedikerad till Marco i Coriano, som ska drivas direkt av fonden. Vi har bara börjat och vi är omgivna av den positivitet som var typisk för Marco, positiv energi som påverkade alla runt honom och gjorde honom till en extraordinär person."

Paolo Simoncelli förklarar att tanken med fonden är att Marcos minne ska hållas i liv genom att hjälpa dom som har det sämre än han själv och de bakom fonden. "Det är svårt för mig att säga vart och hur pengar kommer delas ut, eftersom jag inte kan uppskatta hur mycket vi kommer ha tillgängligt allt eftersom. Men en sak är säker; jag kommer att försöka hantera allt det här som en bra far."

Annons

Annons

Senaste utgåvan