Samtliga KTM RC8C slutsålda på 4 minuter

Förbeställningar för KTM:s senaste och exklusiva banhoj gick live online 16:00 den 22 juli 2021. Klockan 16:04:32 var samtliga exemplar bokade.

Det tog bara 4 minuter och 32 sekunder för alla 100 ultraexklusiva KTM RC 8C-banhojar att sälja slut via KTM:s digitala försäljningsplattform, där 25 av dessa köpare valde att ta emot sina maskiner under ett lika exklusivt överlämningsevenemang på Jerez.

KTM RC 8C är konstruerad i nära samarbete med Krämer Motorcycles och erbjuder en salig massa högpresterande racingkomponenter, men använder en LC8c-produktionsmotor – som används hos KTM 890 DUKE R – för att säkerställa enklare underhåll och reservdels-tillgänglighet. Tanken var att skapa en ban-baserad motorcykel som kan leverera höga nivåer av prestanda och hantering, utan att behöva alltför sofistikerad elektronik eller särskilda specialverktyg i depån.

25 av 100 lyckliga kunder kunde också boka en mycket exklusiv och privat KTM RC 8C Track Experience som kommer att äga rum på spanska Jerez-banan 7-9 oktober, där de kommer att få köra tillsammans med Red Bull KTM Factory Racings testförare Dani Pedrosa och Mika Kallio.

Utan tvekan innebar dessa snabba beställningar att några KTM-fans missade tillfället, men KTM har skapat en väntelista online som gör det möjligt för intresserade köpare att få tag på en KTM RC 8C om någon tidigare bokning skulle avbrytas.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser