Rotebro-Timbuktu ToR

År 2017 blev Johan Gustafsson frisläppt efter mer än fem år som gisslan i Mali under en motorcykelresa. Några månader efter han kommit hem fick han reda på att en grupp hojåkare som han inte alls kände, hade samlat in pengar så att han skulle få en ny motorcykel under parollen “Klart Johan skall köra hoj igen”.

Johan till höger och hans följeslagare under resan till Afrika, Tommi.

Under åren har han tänkt många gånger hur jag skulle tacka de som hjälpte honom. De som hjälpte till med insamlingen har säkert inte förväntat sig något annat än att han skulle bli glad och ge sig ut och åka. Men suget har aldrig riktigt infunnit sig. Johan har nu fått barn och livet har tagit många vändningar. Men nu har han kommit på en idé.


Nästan alla blev nog djupt berörda av attentatet på Drottninggatan när det skedde och så även Johan. Han har nu bestämt sig för att sälja motorcykeln och skänka pengarna till stiftelsen Svenska Hjärtan till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund som dog på Drottninggatan den 7:e april 2017.

Innan dess fixade Johan en sista tur. I lördags bjöd han in alla som var med på insamlingen för att dela med sig av sin tacksamhet och få en go tur. Turen gick upp till Wira bruka där en Coronasäker lunch och fika inmundigades.
Sen vidare tillbaks till Din MC i Rotebro där hojen lämnades över till försäljning.

Mycket KTM, det var just en sådan som Johan körde på resan.
Officiell överlämning av hojen, en KTM 1090R

Vi på Bike önskar Johan lycka till med det nya livet som pappa och välkomnar honom såklart tillbaka till mc-kollektivet när andan faller på!

Annons

Annons

Senaste utgåvan