Rossis MotoGP-framtid avgörs i sommar

Niofaldige världsmästaren Valentino Rossi kommer att köra sin sista hela säsong som en Yamaha Factory Racing MotoGP Team-förare 2020. Efter diskussioner tillsammans har Yamaha och Rossi enats om att det personliga beslutet om italienaren kommer att förbli en aktiv MotoGP-förare även 2021 kommer att tas någon gång i sommar.

Grand Prix-legenden Valentino Rossi kommer att slutföra sin häpnadsväckande 15-åriga körning med Yamaha Factory Racing MotoGP Team i slutet av säsongen 2020.

Efter diskussioner mellan Yamaha och Rossi kommer italienaren att ha fram till mitten av 2020 på sig för att göra bestämma sig huruvida han kommer att förbli en aktiv förare även i MotoGP 2021. Denna tidsram begärdes av Rossi för att han ska kunna utvärdera sin konkurrensnivå jämfört med MotoGP-startnätet först efter att ha avslutat de första sju eller åtta racen 2020.

Om Rossi bestämmer sig för att fortsätta som en MotoGP-förare 2021, försäkrar Yamaha Rossi om tillgängligheten till en Factory-specad YZR-M1-motorcykel och fullständigt Yamaha- teknisk support.

Oavsett beslut för framtiden kommer Yamaha att ge fullt stöd och total fokus för säsongen 2020 när Rossi inleder sitt 25:e Grand Prix-världsmästerskap, hans 21:e säsong i MotoGP och sitt 15:e år med Yamaha.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser