Viñales avstängd från helgens MotoGP

På grund av att man i datainspelningen sett tecken på oförsiktig hantering av motorcykeln under förra helgens race i Österrike har Yamaha beslutat att inte låta Maverick Viñales starta i helgens race på Red Bull Ring.

Yamaha beklagar att tillkännage att Maverick Viñales inte kommer att tillåtas köra i helgens MotoGP-lopp i Österrike då han start har ställts in av Monster Energy Yamaha MotoGP-team.

Avstängningen motiveras av att man i cykelns datainspelning ”upptäckt en oförklarlig oregelbundenhet i körningen av motorcykeln” under förra helgens race, som formellt heter – Michelin Grand Prix of Styria.

Yamahas beslut följer en fördjupad analys av telemetri och data under de senaste dagarna.

Yamahas slutsats är att förarens handlingar potentiellt kan ha orsakat betydande skador på motorn i YZR-M1-racern, vilket kan ha orsakat allvarliga risker för föraren själv och även möjligen inneburit en risk för andra förare i MotoGP-loppet. Viñales plats kommer inte att ersättas av någon annan förare under den kommande helgens MotoGP-race – Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich.

Fotografer med flera utmed banan kunde vittna om att han körde i stort sett hela rakan med motorvarvet mot varvtalsstoppet, det vill säga övervarvade motorn med risk för motorhaveri.

Beslut om framtida tävlingar kommer att tas efter en mer detaljerad analys av situationen och ytterligare diskussioner mellan Yamaha och föraren.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: