Ska Valentino sluta med racingen – knappast!

I en intervju i den välrenommerade tidningen La Gazzetta dello Sport avvisar Valentino Rossis halvbror Luca Marini alla spekulationer om att Vale inom en snar framtid kommer att dra sig tillbka från MotoGP. Luca slår fast att han överhuvudtaget inte kan föreställa sig att Valentino har lust att göra något annat – som att exempelvis vara teamchef eller något annat inom VM-racingen. ”Tvärtemot”, säger Luca, ”Valentino kommer att köra i många år än och hans viktigaste motivation är VM-titeln nr 10.”Om du hade bott ihop med honom, eller varit ute på banan med honom, skulle du förstå att tanken på att dra sig tillbaka är fullständig främmande för honom. Han lever för att tävla och var gång han sätter sig på en motorcykel är det för att vinna. Valentino tänker som en ung man, han pratar hela tiden med yngre förare och när vi tränar tillsammans känns det som att han tillhör vår generation.

”Vad som sker när kontraktet med Yamaha löper ut 2020? Jag känner ingen annan än Valentino som har en så stark vilja för att vinna och som har racingen som sin absolut starkaste motivation.”

Hur mycket värde i den här intervjun man ska lägga kan diskuteras, men när det gäller Rossi är det säkrast att inte ta något som helst för givet – han har överraskat förr och vill med högsta sannolikhet göra det igen.

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: