Husqvarna till MotoGP?

Du tycker säkert att frågan är konstig – det är ju trots allt offroad Husqvarna är känt för, eller hur? Nåja – det är faktiskt en sanning med modifikation: För länge sedan var det en herre vid namn Stanley Woods som gjorde märket känt tack vare sin succé inom roadracing med en 500-kubiks V-Twin Husqvarna, dessutom – märket körde också en kort period i Moto3 under 2014 och 2015, även om avsikten med det nog mer var för att öka kännedomen om varumärket än att vinna mästerskapet.

De senaste decennierna har det tidigare svenska märket flackat omkring, men sedan några år har man fått ett permanent tillhåll under KTM:s beskyddande vingar. Det är inte mer än sex år sedan KTM övertog märket från BMW och sedan dess har Husqvarna haft framgång: Under 2013 såldes det 6.000 Husqvarna – under 2017 mer än 48.500. Det betyder att de närmar sig Triumph när det gäller antal sålda enheter!
I en intervju med Speedweek hade Pierer som vanligt stora planer: ”Jag vill att Husqvarna ska bli Europas näst största tillverkare av motorcyklar inom loppet av tre till fyra år.” Du kan definitivt utgå från att det inte kommer till att ske på bekostnad av KTM! De är nämligen Europas största. Han fortsatte: ”Våra två varumärken konkurrerar inom offroad och det fungerar utmärkt. Varför inte göra detsamma i Moto3 eller Moto2? Det vore helt logiskt och skulle göra mycket för att stärka märkets image.” Med tanke på att Husqvarna har fullt upp med att utöka sitt utval av gathojar är det Pierer säger kanske mer en diskret antydning av konkreta planer än bara en tillfällig kommentar?

%d bloggare gillar detta: