Regina presenterar underhållsfri kedja

Regina presenterar den innovativa och revolutionerande Z-ringkedjan High Performance Endurance (HPE) som ska eliminera den periodiska smörjning som motorcyklister som kör kedjedrivna motorcyklar annars måste utföra i tid och otid.

Enligt Regina visar omfattande laboratorietestning att HPE-kedjan har en livslängd som åtminstone är likvärdig, om inte längre, än en traditionellt smord Z-ringkedja.

Det vätefria Tetrahedral Amorf kol (ta-C) -beläggningen, som för närvarande anses vara den mest avancerade DLC (Diamond Like Carbon) -beläggningar, appliceras på ytan av bussningarna och rullarna hos HPE-kedjan. Ta-C-beläggningen sägs även minska effektförlust och öka effektiviteten hos sekundära överföringen, och kombinerar den mycket höga hårdheten hos den belagda ytan med en låg friktionskoefficient.

Eliminering av kedjerengöring och smörjmedelsstänk under drift ska även minska miljöpåverkan.

Den innovativa ta-C-beläggningsprocessen utvecklades genom intensiv Forsknings- och utvecklings-aktivitet av Reginas ingenjörer och utfördes helt i företagets anläggning i Cernusco Lombardone (LC) i Italien.

HPE-kedjan kommer att finnas tillgänglig på eftermarknaden från och med januari 2021.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser