Pedrosa vann på Sachsenring

Dani Pedrosa var tillbaka på sitt andra race efter operationen. Han startade också i första led men det var Jorge Lorenzo som tog ledningen, följd av de tre Repsol-Hondorna. På varv fem tog Casey Stoner över ledningen men Lorenzo tog tillbaka den några varv senare. Bakom dessa kämpade Pedrosa och Dovizioso om tredjeplatsen och ännu längre bak avancerade Valentino Rossi genom fältet efter att ha startat från näst sista plats. 

Lorenzo försökte dra ifrån i ledningen men på varv 21 lyckades Dani Pedrosa få en väldig fart ut på rakan och kunde ta över ledningen. Den höll han ända in i mål. Andrea Dovizioso som tappade på täten fick Marco Simoncelli och Ben Spies efter sig. Den sistnämnde kunde ta sig förbi Simoncelli i sista kurvan efter en miss av italienaren.

Valentino Rossi som hade kört upp sig och slogs om sjundeplatsen med teamkamraten Nicky Hayden och Álvaro Bautista. Spanjoren drog det längsta strået och Rossi fick se sig slagen av Nicky Hayden med sex tusendelar av en sekund.

Gårdagens resultat innebär att Jorge Lorenzo knappade in något på Casey Stoner som nu leder totalställningen med 15 poäng. Andrea Dovizioso som har tagit viktiga poäng i varje race ligger trea, 36 poäng efter Stoner.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser