På dagen, 23 år sedan… Vale är fortfarande på topp!

”Idag körde jag som när jag var en ung pojke!”, kommenterade veteranen Valentino Rossi på Yamaha efter racet.

Valentino Rossi var uppenbart nöjd över sin andraplats som han tog på sista varvet efter en taktiskt körning mot Andrea Dovisioso på Ducati. Mot ärkerivalen Marques fanns inte mycket att gör idag under Argentina-racet. Marc tog starten på sin Honda och skapade sig direkt en betryggande marginal, för att sedan leda loppet ända in i mål. Och faktum är att det var på dagen för 23 år sedan som Valentino Rossi gjorde sin VM-debut i 125-klassen.

Efter att ha dragit ner på tempot under tävlingens avslutande varv, för att inte riskera några problem med däcken, körde Marquez till slut över mållinjen med 9,8 sekunders ledning..

Jack Miller körde starkt hela racet och tog fjärde plats, före Alex Rins, som tog femteplatsen efter en dålig kvalificering. Rins kämpade sig upp från sextonde plats till femte, och man kan fråga sig hur det skulle kunna ha gått med en bättre träningstid..

Danilo Petrucci kom sexa efter att ha turen nog att undvika en krasch på sista varvet där Franco Morbidelli körde på Maverick Vinales. Båda förarna kunde promenera iväg utan skador, men racet var definitivt över för båda.,

Taka Nakagami och Fabio Quartararo var sjua och åtta med Espargaro-bröderna som avslutade tio i topp, med Aleix före brorsan.

Rookien Miguel Oliveira var elva på sin Red Bull KTM Tech 3. Jorge Lorenzo lämnar Argentina med fyra VM-poäng efter att ha tagit tolfte plats. Cal Crutchlow kom på trettonde plats, efter att ha tvingats in genom depån efter en tjuvstart. Pecco Bagnaia kom på 14 plats med Johann Zarco på femtonde och sista poängplats.

Annons

Annons