Triumph Street Triple 800 på gång

Brittiska MCN rapporterar att Street Triple ser ut att få sin första stora uppdatering sedan dess införande 2007, avslöjar en läckt kundundersökning. 2013 fick den en lätt uppdatering och till i år presenterades Rx-versionen med Daytona-bakramen, men till 2017 tros Triumph vilja höja ribban rejält för att ta sig an de nya streetfighter-modellerna mellan 600 och 1000 kubik – Yamaha MT-09, MV Agusta Brutale 800, Kawasaki Z800 med flera. 

Motorn kommer alltså öka från 675 till 800 kubik och likt nya Speed Triple ska den få gott om ny teknik, bland annat ride-by-wire med flera körlägen och omfattande digital instrumentering i färg. 

Det handlar inte om en utan fyra nya modeller. Dels grundmodellen av Street Triple som kommer få 110 hästkrafter (5 mer än nuvarande), Street Triple R med 115 hästkrafter (fortsatt justerbar fjädring och radialmonterade bromsok) och nya Street Triple RT Och RS.

RT är en sporttourer med samma specifikation som R-modellen och halvkåpa i stil med MT-09 Tracer. RS ska bli den svettigaste Street Triplen Triumph någonsin tillverkat, komplett med Öhlins-fjädring. Brembo-monoblocs och fem körlägen istället för tre (samt givetvis en högre prislapp).