Simon Andrews har gått bort

Det var under Superstock-racet på North West 200, en roadracing-tävling i Nordirland, som Andrews ombord sin BMW gick omkull på det fjärde varvet. Direkt efter kraschen undersöktes Andrews av läkare på plats. Andrews flögs med helikopter till Royal Victoria Hospital i Belfast. 

Under söndag natt meddelade arrangören till tävlingen att Andrews familj var vid hans sida på intensivvårdsavdelningen. Hans hälsa rapporterades ha förbättrats och han behövde inte längre livsuppehållande behandling. 

Men på måndag morgon gick Simon Andrews bort till följd av sina allvarliga skador. 

Andrews föddes den 14 augusti 1984 i Worcester, England. Redan när han var fyra år började han köra motorcykel, vid 16 års ålder började han tävla.

– Roadracing var i hans blod och Simon föredrog vägarna framför banorna. Han var fullt medveten om farorna som var involverade men han älskade utmaningen det erbjöd, berättar Andrews pappa Stuart. 

2011 körde Andrews för första gången på North West 200 och i tre år har han deltagit i Isle of Man TT. Han har även deltagit i British Superbikes och World Endurance Championship, det senare tillsammans med Honda TT Legends. 

Andrews blev 29 år gammal.