Om musiker gjorde motorcyklar

Yamaha Motor Corporation är den delen av Yamaha som gör allting relaterat till fordon medan Yamaha Corporation är de du får dina stereoanläggningar och instrument från. De två företagens designers har alltså ingått i en gemensam designstudie och fått byta plats ”för en dag” för att ge varandra inspiration. 

Instrumentgängets två skapelser heter √ (kvadratroten) och O±O (O plus/minus O), om något de har i varje fall lyckats få till fantasifulla namn. √ är baserad på en MT-07, men en minst sagt rensad sådan. Tanken är att ”genom att ta bort instrumenteringen från förarens vy så låter det honom eller henne att vara en del av det passerande landskapet”. O±O är i sin tur en eldriven trampcykel, här är dock inte tanken så mycket att köra som det är att via en laddningsstation ”dela elen med familjen och använda strömmen till musikinstrument och andra elektriska apparater”. 

Motorcykelgänget har i sin tur tagit fram RAIJIN (blixtguden) och FUJIN (vindguden). Den förstnämnda en trumglob och den andra en marimba för två. Projektet har kallats Project AH A MAY och kommer visas på en utställning i Paris den 12-22 mars.