Nytt däck, Dunlop RoadSmart IV

Nya RoadSmart 4, en multitalang i vått & torrt!

Dagens sporttouringdäck måste klara av ett väldigt brett spektrum av olika körstilar och olika motorcyklar. Nakenhojar, offroadtourers, adventurehojar, och galet starka streetfighters. Ett sporttouringdäck är oftast det klokaste däckvalet för de flesta! Dunlop attackerar nu med uppföljaren till testvinnande RoadSmart 3.

Dagens sporttouringdäck har ett brett spektrum att täcka.

Med en stor inblandning av dunderkuren Silica så förbättras våtegenskaperna betydligt utan att förlora i övrig prestanda. RoadSmart IV är utvecklat för att passa på 17 av de 20 bäst säljande motorcyklarna i Europa, klart imponerande men med just 120/70-17 och 180/55-17 kommer man mycket långt. Lägg till ett 120 millimeter brett 19 tums framdäck, ett 170 millimeter brett bakdäck i 17 tum så täcks nästan alla stora adventurehojar. Spetsa med ett 190/55 17 så kommer KTM Superduke med flera med i bilden.

Förbättrade våtegenskaper genom en högre tillsats av Silica.

I de populäraste dimensionerna (120/70ZR17 fram; 180/55ZR17 och 190/55ZR17 bak) har Dunlop tagit fram två olika stommar. En SP-variant till lätta och medeltunga hojar och en GT-version för de större och tyngre lyxkryssarna.
Vi på Bike väntar med spänning att få sätta tänderna i dessa nya färska ostar och återkommer givetvis framöver med ett stort däcktest.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: