MV Agusta ökar och är inte till salu

Under 2013 ökade MV Agusta sin försäljning med 20 procent och den första kvartalsrapporten för 2014 visar på ytterligare en ökning med 22 procent jämfört med samma period förra året. Framför allt ökar MV Agusta sina marknadsandelar på hemmamarknaden där de numera står för 10 procent av försäljningen.
Företagets VD, Giovanni Castiglioni, förklarar företagets positiva utveckling och dementerar samtidigt rykten om att företaget skulle vara på väg att säljas ut:

– Jag är extremt nöjd med resultatet från årets första kvartalsrapport och försäljningssiffrorna för nya Rivale 800 och Brutale 800 Dragster. Jag är övertygad att vi kommer se en liknande utveckling under det andra kvartalet. Jag vill samtidigt passa på att dementera rykten som cirkulerat i italiensk press om att vi är i förhandlingar med Fiat-Chrysler Group gällande försäljning av aktieandelar.  Inga sådana förhandlingar har ägt rum, och kommer så aldrig att göra. Mitt mål är att MV Agusta ska fortsätta växa samtidigt som det är ett familjeföretag som drivs av den passion min far förde vidare till mig och mina medarbetare.  

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: