Harley LiveWire till Europa

För dig som har missat är LiveWire namnet på Harley-Davidsons första eldrivna motorcykel. Men den kommer inte säljas, i varje fall inte först om ett par år. Istället åker den nu på turné för att samla in feedback från motorcyklister världen över. Just nu är den i Malaysia och Sepang. 

Det står klart att den i maj kommer till Europa. Första stoppet blir Storbritannien den 16:e maj där den stannar i två dagar. Sedan bär det av med ett par till stopp innan sista anhalten sker i Nederländerna i början av augusti. 

– Den första fasen av Project LiveWire Experience tour gav värdefull återkoppling om funktioner och upplevelser från hojåkare, och vad de förväntar sig av en elektrisk motorcykel från Harley-Davidson. I år erbjuder vi den upplevelsen till en global publik för att få ännu djupare insikter från mc-förare, för att hjälpa oss forma den framtida inriktningen av denna spännande teknik, säger Harley-Davidson Chief Marketing Officer Mark-Hans Richer.

Tyvärr kommer den alltså inte till Sverige. Efter Europa-stoppet bär det av tillbaka till USA och Kanada. Hittills har över 6800 personer provkört LiveWire och lämnat feedback. Mer information finns på http://projectlivewire.com.