Ducatis nya elektriska era

Ducati inleder sin elektriska era genom att producera hojarna för FIM Enel MotoE™ World Cup från och med 2023 års säsong.

Ducatis CEO Claudio Domenicali tillkännager att han är stolt över att Ducati nu tecknat ett avtal med Dorna Sports för MotoE-världsmästerskapet från 2023 till 2026. Därmed blir Ducati ensam leverantör av de elektriskt drivna racerhojar som används inom klassen, som körs ihop med MotoGP.

Det faktum att Ducati är en del av Volkswagen Group som satsar hårt på elektriska fordon, som en del av deras 2030 ”New Auto” strategi, ger Ducati tillgång till en rad av expertis inför framtagandet av de nya eldrivna motorcyklarna.

Domenicali berättar att man studerat elhojar i flera år och det här avtalet ger dem möjlighet att utveckla hojarna i en professionell racingmiljö. Man vill bygga lättare elhojar, eftersom låg vikt alltid varit en del av Ducatis DNA, och då utvecklingen av batterier sker i rasandet takt menar han att det snart kommer att vara möjligt att bygga en enastående elmotorcykel.

Tillkännagivandet gavs i pressrummet på Misano World Circuit ”Marco Simoncelli” inför deltävlingen i MotoGP World Championship som körs nu i helgen.

Claudio Domenicali, CEO Ducati och Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: