Ducati Scrambler officiellt en succé

Under lanseringen av Ducati Scrambler stod det klart och tydligt att det italienska märket förväntade sig att den helt nya motorcykeln skulle öka försäljningen rätt rejält. Modellens popularitet och efterfrågan är det få som missat och nu har Ducati själva bekräftat det i sin senaste rapport. 

Enbart under april såldes 7 309 Ducatis världen över, det är företagets bästa månad någonsin. Det tidigare rekordet låg på 6 500 hojar och sattes i maj 2012. Under de fyra första månaderna såldes 17 881 motorcyklar, en ökning med 10 procent i jämförelse med samma period förra året – ytterligare ett rekord. Företaget ser stadiga ökningar över främst Europa, där den italienska försäljningen ökat med 69 procent.

Ducati pekar på Scrambler som det stora bidraget till den här framgången, tillsammans med nya Multistrada 1200 och Panigale 1299. Inga siffror för de specifika modellerna avslöjas. Ducatis 2015-modeller har inte nått USA än, vilket lär förbättra försäljningen ytterligare när de gör det de kommande veckorna.