Ducati 2022 – del 3 – Pikes Peak!

Läcker banorienterad Multistrada!

Under parollen Rule all Mountains lanserades alldeles nyss nya Ducati Multistrada V4 Pikes Peak. En Multistrada anpassad för racingbanan men med alla tekniska bekvämligheter sparade från adventurehojen. Den viktigast skillnaden är att framhjulet krympt från 19 till 17 tum och att körställningen ändrats radikalt med smalare och rakare styre för mer framhjulsorienterad körställning. En lyxig enkelsving håller det breda 190-bakhjulet på på plats och hjulen är skodda med klibbiga Pirellidäck. Även motorstyrningen har ändrats något med mer racinganpassad varvtalsregulator och en quickshifter med mer aggressiv inställning.

Passande miljö för nya Pikes Peak.

Pikes Peak kommer originalutrustad med en snygg Akrapovic ljuddämpare och mängder med läcker och viktbesparande kolfiber i kåporna som hjälper till att sänka vikten med fyra kilo jämfört med touringsyskonet.
Motormässigt är nya Pikes Peak utrustad med samma maskin som Multistrada V4 vilket innebär 170 hästar och 125 newtonmeter.
Pikes Peak kommer äntligen med en elektronisk fjädring från Öhlins med inställningar anpassade för den nya rollen som sporthojsätande kurvmaskin. Även radarsystemet från touringmodellen har behållits liksom den feta TFT-panelen med fullständiga uppkopplingsmöjligheter.

En läcker GP-inspirerad lack.

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak kommer finnas tillgänglig hos din favorita Ducatihandlare från December och kostar då från 299 000 kronor.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: