Ducati 2022 – del 1 – Multistrada V2

Ducati lovar i år att presentera hela sex nya modeller för 2022. Finalen med den sjätte hojen kommer att ske den nionde december.
Först ut i den långa raden är en kraftigt uppdaterad Multistrada. Ducati har släppt 950-namnet och kallar den nu helt enkelt Multistrada V2. Ram, motor och design känns igen från föregångaren men den nya modeler har uppdaterats på ett flertal punkter där ökad komfort och minskad vikt varit ledorden.

Totalt har hela fem kilo sparats in, där bidrar de nya fälgarna från V4:an med 1,7 kilo och en uppdaterad koppling och nya vevstakar med ytterligare två kilo. Växellådan har omarbetats med en ny växeltrumma vilket ska ge smidigare växlingar och göra det lättare att hitta friläget. Tillsammans med den uppdaterade elektroniken för quickshiftern ska detta ge både blixtrande snabba och harmoniskt mjuka växlingar. Motoreffekten hamnar på 113 hästar och med 100 Newtonmeter i vridmoment.

På den ergonomiska sidan har Ducati sänkt sadelhöjden med tio millimeter till 830 samtidigt som man med nya fotpinnar från Multistrada V4 ökat avståndet mellan sadel och fotpinnar med tio millimeter. Samtidigt finns det redan från börjar ett sänkningskit och lägre sadel som minskar sadelhöjden till 790 millimeter.

Ducati Multistrada V2 kommer i två versioner, Multistrada V2 och Multistrada V2 S där S-versionen är fullsmetade med all elektronik Ducati hade hemma på hyllan. Skyhook elektronisk fjädring, full ledbelysning, fem tum stor instrumentering i färg, belysta knappsatser på styret, farthållare med mera.

Ducati Multistrada V2 kommer finnas tillgänglig hos handlarna i slutet av november och priset blir 156 900 kronor för V2 och 174 900 kronor för V2 S.

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: