Är det här BMW:s nya scrambler?

Tidigare i juni berättade vi att BMW har en scrambler baserad på R nineT på gång. Nu pågår Wheels & Waves, en fransk hojfestival med fokus på byggen, och BMW har passat på att visa sitt senaste koncept – Path 22. 

Namnet är hämtat från en av Europas hemliga surfstränder. Tillsammans med hojklubben Southsiders MC bjöd BMW in konstnären Ornamental Conifer och surfdesignern Masor Dyer att designa konceptet. Bygget baseras givetvis på en R nineT och har fått ett avskalat stuk med komponenter från Öhlins, Gilles, Akrapovic och Roland Sands Design. 

– Tanken på en BMW-scrambler är inte ny för oss, berättar Ola Stenegärd. Nu verkade det vara rätt tid att presentera vår tolkning av det här legendariska fordonskonceptet. 

Inga radikala ingrepp ser ut att ha gjorts. Istället har teamet gått loss på detaljrikedom, små enkla stukförändrare som lykta och avgassystem och att skapa något i anda med Wheels & Waves. Frihet och uttryck är två ord som återkommande nämns. Konceptet är något som teoretiskt sett vem som helst skulle kunna sätt ihop (bortsett hållaren för surfbräda), vilket kan ses om som en antydan om vad vi får se på Intermot senare i år. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: