BMW-scrambler på intåg

Det har länge ryktats om att den tyska tillverkaren arbetar på mer lättillgängliga versioner av den populära retromodellen R nineT. En scrambler är nu så gott som bekräftad och ska presenteras senare i höst, på antingen EICMA eller Intermot, skriver brittiska MCN i sitt senaste nummer. Bilderna är renderingar gjorda på beställning av tidningen baserat på beskrivningar av återförsäljare som sett scramblern. 

Grundkonstruktionen ska delas med R nineT, bland annat den luftkylda motorn (om än kanske i lägre trimmat utförande), men för att hålla priset nere ska nivån på komponenterna vara något lägre. Efter scramblern ska det till slutet av 2016 även komma två modellen placerade mellan scramblern och R nineT, lite som de tre dyrare utförandena av Ducati Scrambler. 

– Vi vill skapa familjer kring våra motorer och chassin, säger Stephan Schaller, Head of Motorcycles på BMW Motorrad. Vi vill ha tre-fyra modeller kring varje version. Titta på R nineT, jag tror att en scrambler är en väldigt bra idé och kanske får ni se någonting senare i år! Faktum är att jag tror att ni kan förvänta er något i år med all säkerhet. Men den kommer bara presenteras och inte säljas först nästa år. Jag tror att det finns vissa andra modeller vi kan göra. Kanske en caféracer och något till. 

Senare i höst alltså, den som väntar på något gott… Hur vill du att BMW:s scrambler ska se ut?