Nya Metzeler ROADTEC 02

ROADTEC 02, det nya sporttouringdäcket från däcktillverkaren Metzeler, är i skrivande stund inne i de sista utvecklings- och testfaserna och kommer, från och med januari 2024, att finnas tillgängligt för försäljning.

Jämfört med sin föregångare ROADTEC 01, uppges ROADTEC 02 förbättra den dynamiska prestandan, främst hantering och vägbeteende i regnblöta förhållanden, och gör det genom att använda en hög andel material av naturligt ursprung (material helt eller delvis härrörande från biomassa: växter och grönsaker) eller återvunnet material.

Segmentet som ROADTEC 02 tillhör är Sport-Touring, det vill säga däck för blandad körning, sport och touring, men med denna produkt säger sig Metzeler ha höjt ribban för sportighet ytterligare med detta ”Super Sport Touring”-däck. Det uppges erbjuda alla de typiska egenskaperna hos ett touringdäck, såsom hög körsträcka och utmärkt grepp på våta underlag, kombinerat med många av egenskaper mer typiska för supersportdäck, såsom dess hantering som lär erbjuda nya nivåer av sportighet.

Med de nya ROADTEC 02-blandningarna har däckens uppvärmningstider också minskat, vilket gynnar säkerheten redan under de första kilometerna. Slutligen uppges prestandan under svåra förhållanden, som kall, våt och hal asfalt, ha förbättrats.

Annons

Annons

Senaste utgåvan