Motorcykellån till vårdpersonal

Yamaha bistår nu med 30 motorcyklar till vårdpersonal för säkrare transporter och minskad smittspridning. Utlåningen av motorcyklar görs i samarbete med den ideella organisationen WeFightCovid. Initiativet syftar till att ge vårdpersonal som inte har egen bil möjligheten att säkert kunna ta sig till och från jobbet utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken.

-Vi är varken läkare eller sjuksköterskor – men i det här läget måste vi alla göra det vi kan för att förenkla för de som tar hand om våra sjuka. Det vi kan bidra med är att hjälpa vårdpersonal att ta sig till och från arbetet utan att riskera stor exponering för att smittas av Covid-19. Vi är väldigt glada om vi kan göra något som underlättar och stöttar de som behövs allra mest just nu, säger Jacob Anderson, Marketing Director på Yamaha Motor Scandinavia. 

Yamaha kommer, tillsammans med WeFightCovid, låna ut 30 motorcyklar av modellen MT07 till vårdpersonal med MC-körkort. Utlåningen pågår till att börja med under en månads tid. Vårdpersonal med MC-körkort kan ansöka om att låna en MT07:a via ett formulär på WeFightCovids hemsida, WeFightCovid.org. 

-Vi är jätteglada att Yamaha Motor vill vara med och stötta i arbetet mot Covid-19. Vi hoppas att motorcyklarna kommer väl till användning hos de som behöver ta sig till och från arbetet snabbare och utan att bli utsatta för smittorisk i kollektivtrafiken. Vi är glada för alla företag som vill hjälpa till, och hoppas självklart att fler vill ansluta, säger André Frisk, Communications Director på WeFightCovid. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan