MotoGP-klassen ställs in på Qatar

På grund av de restriktioner för resor till Qatar som påverkar passagerare från Italien, kommer den stora klassen inte att köras på Losail. Nu kommer även besked om att MotoGP i Thailand skjuts upp.

FIM, IRTA och Dorna är ledsna över att behöva tillkännage att alla MotoGP-evenemang på Grand Prix of Qatar, inklusive själva racet ställs in. Även MotoGP-racer i Thailand, som skulle hållits den 22 mars skjuts upp till ett senare tillfälle, meddelar Dorna.

Det pågående utbrottet av coronaviruset har resulterat i restriktioner för inresa till Qatar, vilket gäller passagerare från Italien, och andra länder. Som det är nu kommer samtliga passagerare som kommer med direktflyg från Italien, eller har varit i Italien de senaste två veckorna, att försättas i karantän i minst två veckor efter ankomsten i Doha. Italien spelar helt klart en stor roll i mästerskapet och i MotoGP-klassen – både på banan och utanför – därför har man tagit beslutet att helt enkelt ställa in den stora klassen i Qatar.

Eftersom teamen och förarna i Moto2- och Moto3-klasserna redan är på plats i Qatar för det tre dagar långa officiella testet på Losail International Circuit tidigare den här veckan, kan de båda tävlingarna köras. Samma sak gäller ”Idemitsu Asia Talent Cup”, som kommer att köra två tävlingar under Qatar Grand Prix enligt vad som redan tidigare planerats.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser