MotoGP-deltävlingen på finska KymiRing bekräftas?

Finlands utbildnings- och kulturministern arrangerar en presskonferens i Helsingfors onsdagen den 2:a augusti där man ska informera om den nya finska motorbanan KymiRing och MotoGP-deltävlingen som planeras att hållas där redan nästa år. Då ska man berätta om hur långt man kommit i förberedelserna och när det är troligt att man kommer att arrangera den första VM-tävlingen i största roadracingklassen i modern tid.

Med på presskonferensen kommer MotoGP-seriens promotor Dorna Sports chef Carmelo Ezpeleta att närvara, samt Europa-, kultur- och idrottsministern Sampo Terho, Finlands Motorförbunds ordförande Tapio Nevala, KymiRings styrelseordförande Kari O. Sohlberg samt KymiRingin produktchef Timo Pohjola. Vi kan anta att Carmelo Ezpeletaa inte flyger till Finland för ros skull, utan att vi kan förvänta oss riktigt goda nyheter.

KymiRing blir en fullfjädrad motoranläggning godkänd för MotoGP. Mer information om när de kommer in i MotoGP-kalendern följer efter presskonferensen den 2:a augusti.

De miljöinvändningar som riktats mot KymiRing avslogs i Vasas rätt under juni, vilket innebär att miljötillståndet nu är giltigt och att det inte finns några hinder för att färdigställa motorbanan.

Utbildnings- och kulturministern vill inte i förväg avslöja något om innehållet i presskonferensen. Motorrads systertidning MP Maailma kommer att vara på plats på presskonferensen och rapportera därifrån direkt efter konferensen avslutats.

Läs mer om KymiRing (på engelska) genom att klicka här!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser