Motocross- och endurohojar från Triumph!

Dessa två bör se till att de nya cross- och enduro-cyklarna från Triumph håller måttet! (Dra i pilen i mitten för att se båda bilderna)

Tja, kanske inte riktigt ännu, men Triumph har arbetat länge med att utveckla motocross- och enduromaskiner. De kommer också att ge fabriksstöd för ett tävlingsprogram. Detta är en radikal utvidgning av modellprogrammet och i ärlighetens namn är det ett område som Triumph inte har så mycket erfarenhet av. Det saknas dock inte teknisk kunskap, men för att säkerställa att de nya cyklarna blir så bra som det är möjligt har fabriken samarbetat med två stora inom sporten: Ricky Carmichael – en man med 15 Motocross-titlar och 150 loppsegrar och Ivan Cervantes – femfaldig världsmästare i enduro.

Båda uttrycker optimism och spänning över att vara involverade i utvecklingen av de nya maskinerna och deras kombinerade erfarenhet bör säkerställa att när de nya Triumph-offroadarna kommer, kommer de att vara på topp. Hittills har inget sagts om själva hojarna men det spekuleras om att de blir på 450 kubik.
Kommer Triumph att lyckas med projektet? Jo, det var ingen brist på dommedagsprofetior när de blev motorleverantören för Moto 2, men det har visat sig vara en rungande framgång och det har lyft klassen till nya höjder. Med resurser, teknisk kunskap och annan nödvändig expertis på plats finns det verkligen ingen anledning att tvivla…

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser