Mc-stipendiet från Svedea: Nya hojåkare utbildade

Mc-stipendiaterna flankerade av Roger och Berny från BA Trafikskola.

Tioårsjubilerande Mc-stipendiet har genomförts i form av kostnadsfri körkortsutbildning i regi av BA Trafikskola i Jönköping. Svedea instiftade stipendiet 2012 för att bidra lite till återväxten av nya hojåkare och sammanlagt har närmare sextio hojåkare förverkligat sin dröm.

Efter två fullmatade helger med praktiska körövningar varvat med teoristudier har nu sex mc-stipendiater tagit sig igenom körkortsutbildningen i Jönköping. Men Mc-stipendiet är så mycket mer i form av sammanhållning, skratt och vänskap.

– Det har varit helt fantastiskt och väldigt roligt att dela samma mål med andra. Vi stipendiater har alla mc-intresset gemensamt och har verkligen stöttat varandra under utbildningen. Våra härliga och pedagogiska utbildare Roger och Berny måste också nämnas. Nu längtar jag bara efter att få rulla ut hojen och ge mig ut på första turen, säger Malin Eriksson, Uppsala, en av årets mc-stipendiater.

– Under de 10 år Mc-stipendiet arrangerats har vi fått över 20 000 ansökningar och hjälpt närmare 60 hojfrälsta förverkliga drömmen om ett mc-kort. Det känns bra att vi som störst i landet på mc-försäkring kan ge tillbaka lite till branschen. Intresset för att ta mc-kort går inte att ta miste på och vi är glada över att kunna bidra till att fler får uppleva glädjen på två hjul, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Fakta Mc-stipendiet

Mc-stipendiet består av en kostnadsfri körkortsutbildning som genomförs av BA Trafikskola i Jönköping under två utbildningstillfällen. Här ingår bland annat riskutbildning del ett och del två samt omfattande praktik i att köra motorcykel. Mellan utbildningstillfällena skriver stipendiaten kunskapsprov på sin hemort. Utbildningen avslutas med körprov.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser