KTM SX 2021 presenterade

KTM har presenterat 2021 års motocross-modeller. Förutom ett antal hårdvaruuppdateringar kommer SX-fyrtaksmodellerna med den nya myKTM-appen som är skapt för att göra banbrytande elektroniska förändringar till verklighet.

När vi synar listan över nyheter och uppdateringar hos 2021 års SX-modeller finner vi nya framgafflar, färsk grafik och den nya myKTM-appen. Olika Motorprogram, antispinn-kontroll och motorbromsning är bara några av de justeringar du kommer att kunna göra hos KTM:s nya SX och XC-fyrtaktsmodeller, med hjälp av din smarta telefon.

Feedback som samlats in under racingverksamhet runt om i världen hjälpte KTM:s utvecklings-och designavdelning (R&D) att uppdatera KTM SX-modellserien för 2021 med några fokusområden: att skapa de lättaste, lätthanterligaste, starkaste, användarvänligaste och bäst rustade motocrossmodellerna, och att säkerställa att förare i alla åldrar, oavsett nivå, kommer att hitta exakt den modell de behöver.

Förbättringar för 2021 fokuserar på modifieringar av fjädring och chassi, justeringar hos motorns arkitektur för att ytterligare förbättra tillförlitligheten, nya Dunlop-däck och en omarbetad grafik. WP XACT-framgafflarna och de bakre stötdämparna har uppdaterats med nya komponenter och har omformats med en något fastare standard-grundinställning för att öka förtroendet och komforten över en bredare spridning av underlag och bantyper. Dunlops Geomax MX-33 är det gummi som valts för KTM SX-modellerna tack vare sin mångsidighet och racebeprövade prestanda.

Som flaggskeppsmodell i 4-taktsserien drar KTM 450 SX-F fördelar av modifieringar av kolven, vevaxeln, motorblock, vipparmar och växellådsmekanism för att ytterligare förbättra motorcykelns tillförlitlighet, kapa vikt och underlätta allmänt underhåll.

Dessutom kan 2021 års KTM 450 SX-F tillsammans med nya KTM 350 SX-F och KTM 250 SX-F-maskinerna ansluta till den avancerade myKTM-appen med ett extra Connectivity Unit-kit – tillgängligt i KTM PowerParts-katalogen. Med den bar-pad-integrerade Connectivity-enheten monterad och myKTM-appen installerad kan förarna anpassa sin KTM SX-F enligt deras preferenser och banförhållanden utan annan teknisk hjälp. MyKTM-appen erbjuder ett brett spektrum av justerbarhet mer eller mindre i farten, ett privilegium som varit begränsat till KTMs fabriksförare fram till nyligen.

För att ytterligare bättra på kraft-till-vikt-förhållandet hos KTMs 2-taktsmodeller har 2021 års KTM 125 SX fått en ny kolv- och kopplings-detaljer, liksom KTM 150 SX.

KTM 85 SX, KTM 65 SX och KTM 50 SX & KTM 50 SX MINI har fått en ny typ av gasrulle för bättre och smidigare gasreglering. För KTM 85 SX lär bromspotentialen vara mycket högre tack vare större skivor och ett helt nytt främre och bakre bromssystem från FORMULA. Alla tre juniormotocrossarna har nu ett avsmalnande styre som möjliggör montering av ODI-handtagsgrepp. För KTM 50 SX och KTM 50 SX MINI möjliggör det nya koniska styret montering av tunnare grepp.

2021 års KTM SX-modellerna kommer att finnas tillgängliga hos KTM-återförsäljare över hela världen från juni 2020 och framåt. För mer info besök www.ktm.se.

Annons

Annons

Senaste utgåvan