KTM satsar norrut

Pressrelease 2017-10-30

Northbike expanderar med nytt varumärke

I takt med Northbikes positiva tillväxt i både Sundsvall och Umeå, så är man nu redo att ta nästa steg. Northbikes affärsidé är att ha en stor bredd gällande fritidsfordon.

I sortimentet finns idag snöskoter, fyrhjuling, vattenskoter, moped och motorcykel. Just motorcykel är en grund i Northbikes affärsmodell, och därför växlar man upp ytterligare genom att bli ny återförsäljare för det stora MC märket KTM i både Sundsvall och Umeå.

KTM Scandinavia är en av Sveriges största leverantörer av motorcyklar.
Det skandinaviska huvudkontoret ligger i Örebro, moderbolaget finns i Österrike och tillverkar över 150 000 motorcyklar per år. Modellprogrammet består av allt från offroad- till sportmotorcyklar för väg och bana. Oavsett modell eller storlek, är alltid en KTM ”Ready To Race”.
Var femte motorcykel som såldes i Sverige redan under 2016 tillverkades av Österrikiska KTM.

Idag jobbar Northbike med Harley-Davidson, BMW, Kawasaki, Triumph och Honda. Med den stora nysatsningen som just påbörjats i Sundsvall på ny adress, och det kommande nybygget i Umeå så känner man sig redo att komplettera sin bredd med ännu en betydande aktör på den svenska marknaden.

– Vi är ständigt uppvaktade av olika varumärken som vill jobba med oss, men vi är väldigt noga med vilka vi vill samarbeta med, berättar Per Boström Vice VD Northbike. Varumärkena ska komplettera varandra, och gemensamt dra trafik till våra butiker. Det tycker vi att KTM bidrar med. De har kunder som vi tidigare inte haft, och på det här sättet så växer vi på ett sunt sätt, avslutar Boström

– KTM står för köregenskaper, design och attityd på ett sätt som bevisligen passar de svenska MC-åkarna väldigt bra, och vi ser stora möjligheter med att Northbike nu kliver in i vårt återförsäljarnät och stärker upp norra östkusten, säger KTM´s VD Anders Sarbäcken.

Northbike kommer under början av 2018 att starta försäljning i en något begränsad skala, för att sedan utöka sortimentet i de nya lokalerna. Varumärket KTM passar väl in i Northbikes strategi, där man vill att det ska finnas något för varenda kund som älskar MC. I KTMs sortiment hittar man snabba, lätta, innovativa och prisvärda motorcyklar i både segmentet enduro, street, racing och adventure.

– KTM är ett offensivt märke som passar väl in i vår framtid, berättar Jonas Olert, VD och koncernägare Northbike. Jag tycker att de har en ung och fartfylld vision som passar oss väldigt bra då vi värnar mycket om våra unga kunder.  

– Jag tycker det här är jättespännande, och vi kommer självklart se till att det finns spetskompetens för KTM hos både säljare och verkstadstekniker när vi kör igång, avslutar Jessika Häggling, platschef Northbike Umeå.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser