KTM presenterar specialversionen RC 8C

KTM har presenterat 2024 års KTM RC 8C, begränsad till endast 100 handbyggda enheter, som konstruerats för att ge oöverträffade prestandanivåer ute på banan.

2024 års KTM RC 8C har en kolfiber/ Kevlar-kåpa inspirerad av motogp-maskinen KTM RC16, med en 135 hästkrafters 889 cm3 LC8c DOHC 8-ventils parallelltwin. Allt detta är monterat hos en specialbyggd 25CrMo4 stålrörsram, tillsammans med WP PRO-fjädringskomponenter i toppklass och en serie andra lättviktskomponenter.

2024 års KTM RC 8C kommer att finnas att tillgänglig att beställa exklusivt online via en dedikerad förbeställningsportal på KTM.com, som kommer att gå live den 20 mars klockan 15:00. Här kommer potentiella köpare att kunna reservera en av de 100 tillgängliga enheterna genom en förskottsbetalning på 1 000 euro. När du förbokar väljer du vilken KTM-återförsäljare du helst skulle vilja ta emot din beställda 2024 KTM RC 8C.

Tillsammans med detta kan kunder boka den ultimata överlämningssessionen i Portimão, Portugal. Detta evenemang kräver ytterligare köp av ett obligatoriskt RACE PARTS-PAKET som består av alla nödvändiga bitar för att delta i den exklusiva överlämningen. Detta evenemang kommer att inkludera en personlig ban-anpassnings-session, privat middag, meet and greet, en exklusiv bandagsupplevelse med KTM racing-stjärnor, snabba varv i en KTM X-BOW racerbil med KTM Factory-förare och till råga på det kommer KTM att ta tillfället i akt för att avslöja något superspeciellt, som en världsexklusiv förhandstitt på vad som kommer från varumärket i framtiden.

KTM RC 8C är handtillverkad i samarbete med Krämer Motorcycles, som ett bevis på deras förmåga när det gäller att skapa den här typen av exklusiva racemaskiner. Med funktioner som snabbkoppling av tank- och kåpdetaljer, lättvikts-Dymag-hjul och Pirelli-racing-slicks, erbjuder den här motorcykeln fantastiska möjligheter till snabba och underbara bandagar.

Fram finner vi en fullt justerbar 43 mm WP APEX PRO 7543 closed cartridge-framgaffel, skräddarsydd för bankörning. Samtidigt, bak, säkerställer en WP APEX PRO 7746 med en fjärrstyrd förspänningsjustering exakt hantering och erbjuder lätt inställbara hög- och låghastighetskompressions- och returdämpnings-inställningar.

På plats sitter även ett par Brembo 19RCS CORSA CORTA radiellt monerade huvudbromscylindrar och Brembo Stylema främre bromsok som greppar 290 mm bromsskivor. Bak finner vi ett Brembo tvåkolvsok tillsammans med en 230 mm bromsskiva.

För omfattande datainsamling och analys, kommer 2024 års KTM RC 8C med en AIM MXS 1.2 RACE-instrumentering och datalogger med inbyggd GPS-funktion. All information visas på en 5-tums TFT-skärm med möjlighet till kontinuerlig dataregistrering, där du som förare kan dra nytta av AIM RaceStudio för att granska specifika körprestanda och förfina dina varvtider med ultimat precision.

På prislappen står det – 486 900 kronor.

Förbeställningsportalen öppnar den 20 mars kl 15:00.

Annons

Annons

Senaste utgåvan