Klart Johan ska åka hoj!

Så löd titeln på den insamling som KTM Club Scandinavia startade för ett par månader sedan, när den kidnappade KTM-föraren Johan Gustafsson kom hem från sin fångenskap i Mali. Med de insamlade pengarna och med KTM:s hjälp lyckades KTM-klubben med bedriften att skaka fram en splitter-ny KTM 1090 Adventure R.

Nu idag var det äntligen dags för Johan att få lägga händerna på skönheten. Motorrads utsände hämtade upp Johan och tillsammans med Lars Lundgren från KTM-klubben, som drog igång insamlingen, styrde vi kosan mot KTM:s huvudkontor i Örebro. Lars trotsade busvädret och körde hoj medan jag och Johan myste i bilvärmen.

Väl på plats mottogs vi med varm famn av KTM:s Sandra Almqvist, marknadsansvarig. Efter rundvandring och visning av lokalerna var det dags för avtäckning. Lars och Johan drog täcket av hojen, mäktig känsla, känns overkligt, var Johans spontana kommentar.

Men roligheterna var inte slut där, från ett par stora kassar drog Sandra fram en komplett mc-utrustning. -Vi vill ju inte att du ska köra härifrån utan ordentliga kläder, skojade hon. Man riktigt såg på Johan att han hade svårt att ta in allting, många känslor strömmade genom kroppen.

Vi fick hjälp av KTM:s mekaniker David Bremler att baxa ut hojen genom porten och han passade på att gå igenom vissa av 1090:ns alla inställningar.

Johan fräste en kort tur runt kvarteret innan och kom tillbaka med ett skönt flin i ansiktet.

– Det är många känslor som kommer tillbaka, en märkbart rörd Johans första kommentar.

Efter lite fika och hojsnack så klädde Johan på sig sin nya fina utrustning och tillsammans med Lars så styrde de hemåt igen i ett härligt oktoberregn. Bra med en ordentligt första tur!

Motorrad återkommer med närmare reportage om Johan i kommande nummer så håll utkik!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser