Gamla hojar är snabbare

Att Jimmy Lindström dominerade är ingen underdrift, han vann med hela 18,9 sekunder i årets första tävling.

– Jag har Ring Knutstorp lite som favoritbana. Den är en väldigt teknisk och fysiskt krävande. Jag kunde utnyttja mina kunskaper från endurance och köra ekonomiskt och spara på krafterna, sa Lindström till stcc.se efteråt.

Christer Miinin var dock den som överraskade mest. Många förare hade problem med greppet på sina nya GSX-R 1000. Något som också vår testförare Jürgen Fuchs påpekade i Bike 6, som finns ute nu.

– Det bara spann och när vi inte kunde få ordning på det bestämde jag mig för att plocka ut min gamla racehoj från 2003 som jag hade med som backup, berättar Christer efteråt.

– Jag tänkte att sist jag körde var på Knutstorp, så det borde väl gå bra… Jag la mig på en rytm som jag kunde hålla racet igenom och körde konstanta varvtider. Det tog ett tag att ta sig förbi Janne Hansson men därefter kunde jag plocka en efter en, andra fick problem med däcken mot slutet eller blev trötta, konstaterade Miinin som förra året tävlade i Endurance VM.

Kanske var det träningspasset med Jörgen Fuchs och Randy Mamola under MasterBike som gav resultat? Läs vårt stora sporthojstest i ett kommande nummer.

Victor Zuber var snabbast på banan men gick omkull, Henrik Stenberg låg länge tvåa men gick också omkull. Freddy Papunen såg ut att ha problem med chassit och hade svårt att hålla spåret i kurvorna. Detta getingbo öppnade för Andreas Nylund. Från sjunde startrutan till trea.

Ställningen i Pro Superbike
1 Jimmy Lindtröm Yamaha R1 25
2 Christer Miinin Suzuki GSXR 20
3 Andreas Nylund Suzuki GSXR 16
4 Freddy Papunen Kawasaki ZXRR 13
5 Henrik Stenberg Yamaha R6 11
6 Alexander Lundh Honda RSV Mille Factory 10
7 Per Björk Honda CBR 9
8 Jan Hansson Suzuki GSXR 8
9 Anders Lilja Honda CBR 7
10 Filip Backlund Suzuki GSXR 6
11 Andreas Mårtensson Aprilia RSV Mille Factory 5
12 Christer Andersson Yamaha R1 4
13 Benny Olsson Yamaha R1 3
14 Roger Carlsson Yamaha R1 2
15 Richard Magnusson Honda CBR 1

Annons

Annons