Dunlop SportSmart TT för bana och gata

Dunlop har tillkännagivit att de ska lansera ett fjärde nytt däck i sin hypersportportfölj i mars 2018. Dunlop SportSmart TT har tagits fram för att uppfylla behoven från förare med de allra senaste sportmotorcyklarna och högpresterande roadsters, som vill använda samma däck på både bana och på gata.

Namnet SportSmart TT kommer från Dunlops vägfokuserade SportSmart-utbud och lägger till bokstäverna TT, som står för ”Track Technology”. Lanseringen av SportSmart TT markerar Dunlops återkomst till ett marknadssegment där de senast tävlade med det välkända Qualifier RR för över ett decennium sedan.

SportSmart TT är det fjärde nya hypersportdäcket som lanseras av Dunlop under det senaste året och slutför Dunlops strategi, som tillkännagavs förra året, att ta sig an segmentet på ett nytt sätt genom att omdefiniera sitt utbud runt målet ”ett däck för varje förare”.

Nya Dunlop SportSmart TT använder en racinggummiblandning som har bevisats ge konsekvent prestanda och ett mångsidigt användningsområde – av största vikt för kombinerad väg- och bananvändning. För att optimera kontaktytan använder Dunlop en utveckling av sin innovativa NTEC-teknologi på SportSmart TT. Den nya NTEC RT-teknologin gör det möjligt att justera bakdäckens lufttryck för att optimera kontaktytan på racingbanan. Det gör att förarna kan använda tillverkarnas standardtryck på gatan, men öka kontaktytan med upp till 24 procent när de kör på bana.

”Dessa båda teknologier är nyckeln till SportSmart TT:s prestanda. När däcket lanseras fullt ut i mars 2018 kommer vi att avslöja ytterligare två teknologier. Kombinationen av de fyra innovationerna har lett till ett däck som skapar en egen nisch i Dunlops hypersportportfölj. Med fyra nya däck inom hypersportsegmentet har vi nu ett däck för varje typ av förare, både på gatan och på racingbanan”.

Mer info på www.dunlopmotorcycle.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser