Det klarnar bland teamen i Moto GP…

Årets säsong har varit en besvikelse för Shinya Nakano i Konica Mintolta-teamet. Som bäst har han slutat på tionde plats och har sammanlagt 45 poäng. Nu kommer Nakano och Alex de Angelis, som har kört i 250-klassen de senaste fyra åren, att ta över Marco Melandri och Toni Elias platser.

Det talades om att Max Biaggi aspirerade på en plats hos Gresini som är ett italienskt team. Nu är de möjligheterna att få tillbaka romaren i MotoGP borta. Teamchefen Fausto Gresini är nöjd över att det har blivit så här.
– Shinya är en förare med stor potential. Vi tror starkt på honom, precis som Honda HRC och Bridgestone gör. Kontraktet löper över ett år med en option på förlängning, säger han.

Nakano har vana av Bridgestone-däck från sin tid som fabriksförare för Kawasaki men fick byta till Michelin hos Konica Minolta Honda.
– Jag kommer att bli nöjd med att lära mig något från teamet och jobba med min nya teamkamrat Alex de Angelis. Vi kan ha en bra säsong tillsammans, tror jag. Bridgestone ser jag också fram emot, jag har goda minnen med dem, säger Shinya Nakano.

Hos Pramac d’Antin blev det under torsdagen klart att det är Toni Elias och Sylvain Guintoli som kommer att ersätta Alex Barros och Alex Hoffman vilket gör att teamen för 2008 blir allt mer klara.

En snabb uppdatering på laguppställningen inför Moto GP 2008 nedan:
Ducati: Casey Stoner och Marco Melandri
Yamaha: Valentino Rossi och Jorge Lorenzo
Honda: Nicky Hayden och Dani Pedrosa
Kawasaki: John Hopkins och Anthony West
Suzuki: Chris Vermeulen och Loris Capirossi
Yamaha Tech 3: Colin Edwards och James Toseland
Honda Konica Minolta: Andrea Dovizioso

Vilka tror du kommer att lyckas 2008? Kommentera här nedan!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser