Cake öppnar ny fabrik i Sverige

CAKE, den svenska tillverkaren av elmotorcyklar har meddelat öppnandet av sin nya fabrik i Albyberg, strax söder om Stockholm. 

I linje med sin känsla av skyldighet gentemot planeten och det djärva uppdraget att inspirera samhället mot en utsläppsfri livsstil fortsätter CAKE att snabbt skala upp en hållbar produktion genom att etablera lokala tillverkningsnav närmare kunderna på sina primära marknader.

”Förutom de miljömässiga fördelarna med att minska avståndet som produkten transporteras för att komma till marknaden, finns det ett antal affärs- och kundfördelar med denna åtgärd. Att tillverka närmare kunden förkortar leveranstiderna, vilket underlättar kassaflödet och dramatiskt minskar det låsta kapitalet i färdiga varor ”, konstaterar Stefan Ytterborn VD och grundare av CAKE.

Fabriken Albyberg, söder om Stockholm, är den första av CAKEs lokala tillverkningsanläggningar som startas upp. Det kommer att vara fullt operativt i slutet av juli 2021 och kommer att tjäna den europeiska marknaden. Motsvarande anläggningar planeras för att tjäna de nordamerikanska och asiatiska marknaderna på liknande sätt.

”Dynamiken i Albyberg-anläggningen syftar till en snabb expansion mot vårt mål att producera 20 000 enheter årligen. Vi räknar också med att anställa mer än 250 arbetare i Albyberg fram till 2025. Det är ett naturligt och avgörande steg i resan för att skala upp produktionen inom fordonsindustrin”, fortsätter Ytterborn.

CAKE investerar totalt 25 miljoner dollar i den nya fabriken, och i takt med att den snabba tillväxten fortsätter räknar företaget med att anställa mer än 1000 personer globalt till 2030.

”Jag är väldigt glad över det här första steget i vår etablering av regionala fabriker. Förutom miljö- och kapitaleffektivitetsförbättringar kommer vår nya anläggning i Albyberg med sin närhet till CAKEs huvudkontor att minska tiden ut till marknaden, vilket kommer att stödja vårt kontinuerliga kvalitetsförbättringsarbete , och förbättra hur vi går från utveckling och teknik till tillverkning, som alla är viktiga aspekter när vi fortsätter att skala upp vår verksamhet ”, säger Per Werin (Cake COO – Chief Operating Officer).

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser