bLU cRU lockade motocrossförare från hela Norden

Den 4-5 april anordnades Yamahas bLU cRU-läger, som i år hölls vid Saxtorps motorbana i Landskrona. Ett träningscamp för unga, ambitiösa motocrossförare från hela Norden som ger en glimt av nästa generations tävlingsförare inom motocross.

För tredje året i rad anordnar Yamaha träningslägret bLU cRU. I år var det totalt 70 barn från Sverige, Norge och Danmark som deltog och under dagarna i Saxtorp fick de teoretiska genomgångar och möjlighet att träna med experter. 

– bLU cRU är väldigt uppskattat bland barnen och många återkommer år efter år. Det är ett tillfälle för dem att träna tillsammans med proffsförare och umgås med andra barn med likasinnade intressen. De flesta är nämligen kompisar vid sidan av sporten trots att de ofta tävlar mot varandra. I år var det riktigt duktiga talanger som deltog och det ska bli otroligt kul att få följa deras resa. Längre fram tror jag att flera av dem kommer köra på riktigt stora arenor, säger Morten Brondbjerg, Yamaha Motor Scandinavia.

bLU cRU är ett initiativ av Yamaha som hålls i 21 länder över hela Europa och lockar många talanger varje år. På lägret i Saxtorp deltog bland annat Tuva Nelson, Mira Sturesson, Viggo Östner och Albin Glansén för Sveriges räkning. bLU cRU-säsongen avslutas senare i år med att ett antal ungdomar blir uttagna till en final som går under MxGP i Frankrike.

Annons

Annons

Senaste utgåvan