Yamaha Ténéré Spirit Experience

Yamaha har presenterat Ténéré Spirit Experience för 2023, som Yamaha själva menar är det ultimata Rally Raid-äventyret, där deltagarna erbjuds möjligheten att njuta av sin Ténéré till fullo i en mängd olika körsituationer.

Till säsongen 2023 introducerar Yamaha nya Ténéré Spirit Experience där Ténéré-ägare kan hänga med under några av världens mest kända Rally Raid-evenemang, tillsammans med företagets officiella rallyteam Yamaha Ténéré World Raid Team.

Den nya upplevelsen leds av Enduro-mästaren och Dakar Racing Team-chefen Marc Bourgeois på uppdrag av Yamaha.  Tjugotalet lyckliga Yamaha Ténéré 700-ägare kommer ges chansen att skugga några av de största stjärnorna i rallyvärlden, när de kör den faktiska rutten och parallella rutten, och dessutom får möjlighet att sova, äta och umgås tillsammans med racingteamets medlemmar i bivacken.

Evenemanget utropas som ett komplett paket för kunder och inkluderar allt du behöver för att få dig och din motorcykel förberedd och levererad till evenemanget. Förare kan också välja att besöka Ténéré Experience Centre, en plats där man kan finslipa sina färdigheter inför evenemanget. MBSM och Yamaha kommer att ta hand om allt annat från början till slut, dagliga genomgångar före evenemanget, logistik, teknisk assistans, GPS-preparering, frukost, middag och camping.

Yamaha Ténéré Spirit Experience är designad på ett sådant sätt att deltagande förare kan ta med sina egna motorcyklar ut på äventyret, och skulle du behöva uppgradera maskinen för uppgiften hjälper organisationen till, vare sig det är med speciella hjul eller däck, navigationsutrustning eller större bensintankar.

Rallyn som ingår i upplevelsen för 2023 inkluderar Morocco Desert Challenge i april, Hellas Rally i maj, Transanatolia i september och Tunisia Desert Challenge i oktober 2023.

Deltagarna kommer att bo sida vid sida Ténéré World Raid Team-förarna Alessandro Botturi och Pol Tarrès som kommer att tävla under utvalda evenemang. När de inte är närvarande vid evenemanget kommer andra gästförare på toppnivå att ställa upp.

Annons

Annons

Senaste utgåvan