WSBK Assen – Inför helgens tävlingar

Noriyuki Haga leder WSBK med sin Ducati 1098R med 40 poängs marginal ner till Ben ”Spindelmannen” Spies på en Yamaha R1 som under årets tre första tävlingar kört ihop 95 poäng. 30 poäng mer än Alstare Suzukis Max Neukirchner som ännu inte levt upp till de höga förväntningarna efter ett lyckat år 2008. Stiggy Racing Hondas Leon Haslam har stabilt plockat poäng och är femma i mästerskapet, endast två pinnar efter Xerox Ducatis Michel Fabrizio.

-Jag ser verkligen fram emot nästa race. Jag har tävlat på den gamla banan tidigare och ser fram emot att få köra på Assens nya delar, särskilt den första sektionen. Vi har en del delar för cykeln som vi ska testa denna helg, som förhoppningsvis ska förbättra cykeln ytterligare, säger Leon Haslam.

I WSBK må toppen ha dragit ifrån i poängligan, men i Supersport är det dessto tightare i mästerskapstabellen. Cal Crutchlow (Yamaha) och Kenan Sofuoglu (Ten Kate Honda) leder tillsammans med 54 poäng vardera. På delad andra plats och 43 poäng har vi tre förare, nämligen Eugene Laverty (Parkalgar Honda), Andrew Pitt (Ten Kate Honda) och Stiggy Racings stora hopp, Anthony West.

-Jag vill verkligen vinna racet denna helg efter att ha kommit så nära segern senast (i Valencia). Jag är glad att jag var på podiet igen i Valencia efter besvikelsen i Qatar och jag tänker verkligen inte backa av nu. Jag går ut för att vinna och jag hoppas att jag kan lyckas med det, säger Anthony West som suktar efter säsongens första seger.

På fredag är det dags igen! Närmare än så kommer inte WSBK-serien Sverige, passa på att heja fram Stiggy Racing, Veidec Racing samt Hampus Johansson och Per Björk på plats.

Annons

Annons

Senaste utgåvan