Walz vann Biker Build-Off

Båda byggarna hade tio dagar på sig att bygga en unik customhoj. Direkt efter avklarat byggande möttes de i Canyon City, Colorado för att påbörja en tur på 160 mil till Laughlin, Nevada. Resan dokumenterades av flera filmteam, varav ett i en helikopter. Den här typen av TV-program har miljontals tittare i USA och en budget därefter.

De korsade fyra delstater (Colorado, New Mexico, Arizona och Nevada). När de startade i Colorado var det minus 10 grader och snö. När de närmade sig Laughlin var det över 40 grader varmt och stekande sol. Båda cyklarna gick bra hela vägen utan några problem, ända tills de var fyra mil från mållinjen då Walz koppling gick sönder. Med hjälp av Prugh lyckades han laga hojen och fortsätta åkturen till Laughlin, där tusentals fans väntade när de båda byggarna rullade in sent på natten vid det världsberömda casinot Golden Nugget.

Under de följande dagarna röstades Walz fram som den klara vinnaren av det prestigefyllda evenemanget, som kommer att sändas på Discovery i augusti. DVD-filmerna kommer att vara tillgängliga på Walz Hardcore Cycles hemsida inom kort.

Marcus Walz vinst var oväntad, tidigare år har de patriotiska amerikanerna alltid röstat fram en amerikansk hojbyggare.

Walz kompis Russ Mitchell, som deltagit i tävlingen två gånger men aldrig vunnit, levererade denna kommentaren alldeles före omröstningen:

– Du borde vinna stort, för det är den bästa hojen jag någonsin sett. Men du kommer inte att vinna eftersom du är en tyskjävel.

Till och med producenten Hugh King var förvånad och kommenterade vinsten genom att berätta för Walz att han precis ”slagit ett oslagbart system”.

Biker Build-Off reglerna konstaterar att vinnaren kan utmana en annan custombyggare till en av tävlingarna under nästa år.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser