VW bygger motorcykel med KTM

Styrelseordförande Ferdinand Piech uppgav under en intervju förra månaden att han ångrar djupt att de inte köpte Ducati när bolaget var konkursmässigt i slutet av 80-talet. Och han vill fortfarande ha ett motorcykelmärke i sin företagsportölj.

– Jag skulle fortfarande vilja ha ett litet och kärnfullt motorcykelmärke. Jag kör själv en Ducati. 180 hästkrafter och mer effekt per kilo än en Bugatti Veyron, sa 71-årige Piëch i intervjun med den tyska tidningen Stern.

Enligt brittiska Auto Express ska nu VW få utvecklingshjälp av österrikiska KTM för bygga motorcyklar, och därmed skulle ytterligare en konkurrent till BMW skapas. Med tanke på framgångarna för såväl den tyska kollegan, som den österrikiska partnern är det förståerligt att Volkswagen kan vara intresserad av ett sådant projekt.

Enligt rykten i bilbranschen kan detta även medföra att trehjulingskonceptet GX-3 plockas fram ur malpåsen igen. Modellen presenterades 2006 i Los Angeles men planerna skrotades. Designen är signerad Kiska, som gör all design åt KTM, medan motorn är på 1,6 liter och 125 hästkrafter.

Behövs ytterligare ett motorcykelmärke? Vad tror du om dessa rykten? Kommentera här nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser