Vidrigt vacker!

Ducati Desmosedici kommer att tillverkas endast i ett begränsat antal och finnas för leverans i juli år 2007. Hojen har döpts till namnet Desmosedici RR och tillverkas av samma material som den Loris Capirossi plockar pallplatser med i Moto GP-serien.
Den fyrcylindriga L-motorn är byggd av Borgo Panigale och lämnar över sjuka 200 hästar i standardutförande, vilket borde få samtliga hojälskare i världen att lyfta på ögonbrynen. Fullproppad med titan och sandgjutna detaljer i aluminium är likheterna med MotoGP-hojen slående såväl som häpnadsväckande. Avgasrören mynnar läckert ut i bakre kåpans ovankant, vilket tydligt visar att detta inte är en hoj som körs med passagerare.
Modellen kommer även att kunna fås med ett racingkit, vilket inkluderar depåstöd, överdrag, ett mer öppet avgassystem samt en annorlunda mappning för insprutningen. Samtliga ägare har fri service under tre år, vilket även är längden på garantin.
– Det här är ett viktigt ögonblick för oss, säger Federico Minoli, chef för Ducati Motor Holding, i pressmeddelandet och fortsätter:
– Att tillverka Desmosedici RR genererar att vi kan erbjuda våra kunder den ultimata Ducatiupplevelsen, samtidigt som vi är trogna våra befintliga modeller, både på bana och gata.

Läs mer om Desmosedici RR i nästa nummer av Bike, ute den fjärde juli!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser