Vi har glädjen att presentera vinnaren!

[2jslideshow id=”4467″]

Motorrad presenterar stolt vinnaren i läsartävlingen Motorcycles of the Year Award. Under januari ­genomförde Motorrad en av världens största läsarundersökningar. Det hela avslutades i en stor final under mc-mässan utanför Stockholm. Vi fick totalt in 4.680 röster och som belöning fick deltagarna vara med och tävla om mycket fina priser.

Hej, det är Arne.
– Hej, jag heter Linus Bankler och ringer från tidningen ­Motorrad, du har vunnit en säsong med BMW R 1200 GS Rallye!
– Du skojar…
– Nej, det är sant, grattis!
Årets roligaste och mest tacksamma samtal precis avslutat. Vi har en vinnare, Arne Thor, från Mälarhöjden i Stockholm. Han är en erfaren motorcyklist med många långresor i bagaget. Arne kommer att få tillbringa mc-säsongen 2017 på en mycket välutrustad BMW R 1200 GS Rallye med BMW:s klassiska racing-färgsättning.
Hojen räcktes över i muntra tongångar av Linus Lidalen och Niklas Lindell från BMW Sverige. Arne fick sig en grundlig genomgång av 1200:ans alla finesser och funktioner. Och det vill -säga inte lite! Nyckellös tändning, aktiv elektronisk fjädring, växelassistent både upp och ned samt en handfull olika körprogram. Parat med den potenta boxermotorn på 125 hästkrafter förstår ni att Arne har en intressant ­säsong framför sig.
Färden kommer bland annat att gå till den spännande staden Pripjat och kärnkraftverket Tjernobyl i Ukraina. Läs mer i det aktuella resereportaget på sid 80.
– Hur känns det Arne?
– Jag går som på moln hela tiden och bara smajlar, helt otroligt, jag tror knappt det är sant!
Jag och Arne har stämt träff om en dryg vecka då hojen ska in på 100-milaservicen, då kan vi få den första intervjun och höra om Arnes intryck. Förhoppningsvis kan vi även se fram emot några reportage om hans kommande resor och turer under säsongen. GS:en kom från BMW med riktigt seriösa grusdäck monterade så en och annan tur ut i vildmarken ska det väl ända bjudas på.
Vinnaren av andrapriset, BMW F  700 GS, kommer att presenteras i kommande nummer av Motorrad så där håller vi er på halster ett tag till. Då kryddar vi även med resterande vinnare som får välja och vraka ur det digra prisbordet med allt från klockor till hela skinnställ!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser