Vem kör vad under 2008

Det största frågetecknet i serien rör fortfarande Jimmy Lindström som enligt vad Bike erfar på motorcykelmässan i Göteborg verkar hamna helt utan styrning. Jimmy själv har inte gått att nå för en kommentar.

Andraplatsen 2007 tog Freddy Papunen och han fortsätter med Kawasaki, liksom bronsmedaljören Jan Hansson fortsätter hos Suzuki. Två killar som idag båda är favoriter till slutseger.

Hos Suzuki försvinner Filip Backlund till Superstock EM medan Mikael Nilsson kliver in efter ett års frånvaro. Han visade dock på Karlskoga i somras att farten fortfarande finns där och att han kan bli en intressant joker i leken.

Honda ser ut att ha bland annat Alexander Lundh, Jimmi Lindén, Peter Lindén och Richard Magnussson som förare och glädjande är även att Ducati satsar på nya förmågor med Nicklas Cajback och Nikola Milovanovic, med erfarenhet från EM och VM i Supersport. Även veteranen Anders Lilja kommer enligt uppgift att köra Ducati 2008.

Om någon förare kommer att köra KTM RC8 återstår att se. För Yamaha är det också något oklart. Jimmy kommer inte att tävla direkt för Yamaha om Henrik Stenberg fortsätter med R1 är inte bekräftat, däremot kommer Jimmy Wyrén att köra R1 för team Pejer.

Har vi missat något? Och vad tror du själv om årets säsong? Kommentera här nedan. Första tävlingen blir på Knutstorp den 20 april.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser