Valentino Rossi om kommande säsong

Valentino Rossi, som officiellt är på semester, säger till Studio Sport i Italien att han försöker sortera intrycken från den nya inställningen av motorcykeln. Med åldern har erfarenheten byggts upp som gör att han kan följa mer viktiga saker utöver det som sker på banan.

– Jag ska försöka hålla mig så lugn som möjligt, vilket är ett standardkrav för den som ska sätta sig på en motorcykel, och något generellt för de som utövar sport.

Han fortsatte berätta om sina förväntningar inför det nattliga MotoGP-racet som har premiär i Qatar. Det vill säga ett lopp som kommer att äga rum i bäckmörker på den platta ökenslätten.

– Jag tycker man borde spendera nätterna med att göra annat, inte köra motorcykel, sade Rossi med glimten i ögat. Sen finns det helljus som skrämmer byxorna av dig av vad jag har hört, det är nästan som att köra på dagen. Hur som helst så är jag mycket piggare klockan 23:00 på kvällen, än klockan 11:00 på morgonen, vilket kan vara till min fördel, avslutar han med.

Annons

Annons

Senaste utgåvan