Uppdrag GGN slutfört

Motorrads Linus Bankler i mål efter fyra leriga varv.

Årets Gotland Grand National går till historien som det blötaste och lerigaste någonsin. Den beryktade hästskon var i sammanhanget relativt lättkörd. Speciellt jämfört med förra året. Däremot var varvningen i år rena rama lerbadet.

Metervis med lera och bottenlösa pölar gjorde att arrangören fick dra om banan varje varv. Men tog man det bara lite lugnt och tittade noga på var och hur de andra körde så gick det vägen. Resten av spåret gick över förväntan i år,

Michelins nya endurodäck bettade i mycket bra på den hala kalkstenen och det gick faktiskt att dra på rätt ordentligt. Tyvärr tappade jag hojen i ett stort kärr så gashandtaget fick sig ett rejält lerbad och blev helt igengrott. Fick ta ett depåstopp som tog lite tid. Väl ute på varv fyra med nya glasögon och handskar fick jag till ett skönt flyt och satte min snabbaste tid för dagen.

Väl i mål konstaterade jag att jag åter missat femte varvet med endast ett par minuter. Jag lämnar dock tävlingen med en skön känsla och står gärna på startlinjen nästa år!

Totaltid blev 3:04;25. Placering i klassen 205  av 624 som kom i mål.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser