Uppdatering om Katos tillstånd efter kraschen på Suzuka

Daijiro Kato, förare för Honda Telefonica Movistar, kraschade på söndagens tävling på Suzuka så pass illa att han ännu ligger på sjukhus med livshotande skador. Anledningen till olyckan är ännu oklar då det helt saknas bildbevis från det inträffade. Sete Gibernau befann sig precis bakom Kato och hävdar att hojen plötsligt vek av till vänster för att sekunden efter krascha mot muren. Vid undersökningar av motorcykeln, som är omhändertagen av Dorna för analys, har man dock inte hittat några fel än så länge. Banan var helt torr och greppet enligt uppgift bra.
Efter det inträffade stannade Katos hjärta vilket man sekunder efter olyckan fick igång för att minuter senare föra Kato med helikopter till närmaste sjukhus. Det är främst nacke, rygg och skalle som har drabbats. Tillståndet är ännu mycket kritiskt. Daijiro Kato är far till en 11 dagar gammal dotter och tidigare världsmästare i 250. Han är mycket bekant med Suzuka där han vunnit ett flertal race.
Vi återkommer så fort vi får mer information.
UPPDATERING: Daijiro Kato är fortfarande i koma efter gårdagens krasch på Suzuka. Huvudläkaren för MotoGP Dr Costa spår att Katos chanser att överleva är cirka 15 procent. Skadorna är huvudsakligen på nacke, bröst och rygg vilket enligt Dr. Costa innebär att han troligtvis kommer att bli förlamad från nacken och ner om han klarar sig. På Mie General Medical Centre i Yokkiachi är familj och de närmaste vännerna ständigt vid hans sida. Efter kraschen har banan undersökts helt utan resultat. Det finns inga märken som kan hjälpa de som utreder olyckan. Motorcykeln är fortfarande under analys. Det hela hände i ingången, under bromsning, till den första chikanen.
Vi återkommer med mer information så fort vi får den.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser